Papas y albóndigas gratinadas
Hey everyone, I hope you are having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Papas y albóndigas gratinadas. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Papas y albóndigas gratinadas is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is enjoyed by millions every day. It's easy, it is fast, it tastes delicious. Papas y albóndigas gratinadas is something which I have loved my whole life. They are fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Papas y albóndigas gratinadas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Papas y albóndigas gratinadas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Papas y albóndigas gratinadas is 4/6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Papas y albóndigas gratinadas using 16 ingredients and 12 steps. Here is how you cook that.
Ingredients and spices that need to be Get to make Papas y albóndigas gratinadas:
- 3 papas grandes
- 400 gramos carne picada
- 1 cebolla grande
- 1 morón
- 1 cucharada manteca
- 1 cucharada pan rallado
- 1 huevo
- 1 cucharadita vinagre
- 100 gramos mozzarella
- 50 gramos queso gouda o pategras rallado
- Sal, pimienta, nuez moscada, comino (a gusto)
- Salsa bechamel
- 45 gramos manteca
- 30 gramos harina
- 500 ml leche
- Sal, pimienta negra recién molida y nuez moscada (a gusto)
Steps to make to make Papas y albóndigas gratinadas
- Primero pelamos las papas y las ponemos a hervir enteras en una olla con agua, sal y el vinagre. Van a estar listas cuando puedas introducir un tenedor con un poquito de fuerza hasta el centro de la papa (no deben estar muy cocidas) más o menos 10/15' de cocción. Cuando estén listas, retiramos del agua y dejamos enfriar.
- Por otro lado cortamos la cebolla y el morrón (yo use medio rojo y medio verde) en cuadraditos pequeños y los rehogamos en un wok o sartén con la cucharada de manteca. Una vez cocido todo, retiramos del fuego y dejamos enfriar.
- En un bowl colocamos la carne, el pan rallado, el huevo, la cebolla y morrón rehogados y fríos y los condimentos. Mezclamos muy bien todo.
- Una vez tibias las papas, las cortamos en pequeñas rodajas y las disponemos como en la foto en una fuente aceitada (nos deben sobrar varias rodajas)
- Sobre cada papa colocamos un pedacito de mozzarella.
- Tomamos pequeñas porciones de la preparación de carne, las hacemos bolitas y las vamos colocando sobre las papas, cómo en la foto.
- Luego usamos las rodajas de papas que nos habían sobrado para "separar" las pelotitas de carne. Y reservamos. Mientras precalentamos el horno a fuego fuerte.
- Preparamos la salsa bechamel de la siguiente manera: colocamos en una olla (o sartén) la manteca hasta que se derrita (a fuego bajo); luego agregamos toda la harina (previamente tamizada OJO ES MUY IMPORTANTE TAMIZARLA) y no dejamos de revolver en ningún momento. Cocina durante 3 minutos sin dejar de revolver.
- Agregamos menos de la mitad de la leche, revolviendo constantemente y cuando esté todo integrado y comience a espesar, agregamos la mitad de la leche que nos quedó. Seguimos revolviendo y nuevamente comenzará a espesarse, momento en el que agregamos el resto de la leche
- Mientras más la cocines, más espesa queda la salsa (TARDA UNOS CUÁNTOS MINUTOS EN HACERSE). Cocina hasta que tenga la consistencia que te guste y luego agregas la sal, pimienta y nuez moscada a gusto.
- Una vez lista la salsa, le agregamos una o dos cucharadas de ésta sobre la carne y luego rallamos el queso sobre toda la fuente.
- Llevamos al horno durante 20/25 minutos aproximadamente y a comer! 🤗
As your experience and also confidence expands, you will discover that you have extra natural control over your diet plan and adjust your diet plan to your individual preferences gradually. Whether you intend to serve a recipe that makes use of less or more ingredients or is a little bit essentially zesty, you can make simple adjustments to attain this objective. Simply put, begin making your dishes promptly. As for standard cooking skills for beginners you don't need to learn them yet just if you understand some straightforward cooking strategies.
This isn't a full guide to quick as well as very easy lunch recipes however its good food for thought. Ideally this will certainly get your creative juices streaming so you can prepare delicious meals for your household without doing a lot of heavy meals on your journey.
So that's going to wrap this up with this exceptional food Steps to Prepare Super Quick Homemade Papas y albóndigas gratinadas. Thank you very much for your time. I am sure that you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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